Canvi catèter perifèric

dmmaldonado@fhag.es dl., 18/11/2019 - 13:42
Foros

Bon dia companyes,
Segons el protocol del vostre centre, cada quan canvieu els catèters venosos perifèrics instaurats amb tècnica asèptica? I els instaurats a urgències? I utilitzeu el dosiflow?
Gràcies,

Bon dia,
Les últimes guies només recomana canviar el catéter perifèric quan aquest ha estat inserit en situación d'urgència, ja no recomanen el canvi periòdic c/ 48-72 hores.
Per indicació del control exhaustiu del fluxe endovenós recomenem les bombes d'infusió però en segons quins casos s'utilitza el dosiflow,

Bon dia, al nostre centre intentem insistir més en la revisió del bon estat del catèter i en la retirada quan no es fa servir que en el temps de durada, al nostre protocol posa:
Substitució del catèter:
• Substituir el catèter si existeixen signes de flebitis o altres complicacions.
• Es recomana retirar els catèters inserits en situacions d’emergència, on podria no haver-se seguit una tècnica estrictament asèptica, i inserir un nou catèter en un punt diferent en les primeres 48 hores. (Categoria IB)

Bones, nosaltres no fem recanvis periodics, tant si estan col.locats a UCIES o unitats hospitalitzacio. Es fa molt enfasis en la instauració, cura i manteniment.
I si utilitzem dosiflow, cada vegada menys ja que es fa servir molt la bomba. Els dosiflow els reposem al posar la via nova, tot el material nou.

Tornar a Consultes