Mascaretes

Anònim dj., 16/01/2020 - 17:22
Foros

Bona tarda,
Quin tipus de mascaretes feu servir als vostres centres en cas d'aïllament per Gotes? Quirúrgica? FFP1?FFP2? Al nostre centre fem servir les quirúrgiques, però Salut Laboral recomana canviar-les per FFP1 o FFP2 donat que és la que realment protegeix al treballador.
Moltes gràcies.
Ana Felisa

Hola Ana Felisa,

En el nostra cas, recomanem mascareta quirúrgica i en casos en què es realitzin procediments que generin aerosols recomanem l'ús dels protectors respiratoris. No he sabut trobar altres recomanacions, fent una revisió ràpida a les diferents GPC.

Salutacions,

Marina

Bon dia, nosaltres en l' aïllament per gotes fem servir la mascareta quirúrgica i en cas de procediments que generin aerosols la FPP2. La mascareta quirúrgica te proteccio bidireccional i no és EPI.

Hola Ana Felisa,
El Servei de Prevenció i control d'infecció, no parlem el mateix idioma en quant a EPI
Ells parteixen de la premisa com molt bé a dit la Roser, que la quirúrgica no es considera EPI, quan compleix les característiques idónies i es correcta en l'aplicació de mesures de precaució per gotes.
Quan es generen aerosol, és correcta la indicació de FFP2, nosaltres la FFP3 només la tenim indicada per a realitzacions de broncoscopies, que implica la generació aerosol durant un temps important, tota la resta FFP2.
En el nostre centre han fet el procediment de medicacions perillosos i Salut Laboral, ha inclòs las FFP3, quan no es correcte perquè en la manipulació de comprimits (pols) o medicacions parenterals (liquides) no es generen aerosols però ho han fet així.
El problema és que quan fem formació i expliquem als professionals els diferentes tipos d'aillament i mascaretes, no ho entenen.

Moltes gràcies Esther, efectivament el tema venia per aquest tema de no considerar EPI a la quirúrgica, finalment ens hem posat d'acord i el document de recomanacions sortirà a la llum només amb concrecions sobre els diferents aspectes a tenir en compte en funció dels riscs segons procediments.
Salutacions,
Ana

Tornar a Consultes