Espai de Trobada d’Esterilització 2023. Seguretat pel pacient i pel professional

DIAS PARA EL EVENTO

00
DIAS
00
HORAS

Presentació

El Grup Expert d’Esterilització dins de la Vocalia Medicoquirúrgica del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) sempre ha mostrat preocupació per la millora de la qualitat i seguretat del reprocessament. És per aquest motiu que volem fer una reflexió monogràfica centrada en la seguretat de la persona atesa i del professional; i en especial, el compliment de les pràctiques segures a realitzar en la RUMED que impacten directament sobre persona atesa i les pràctiques a aplicar per part dels professionals per la seva pròpia seguretat.

Segons l’Organització Mundial de la SALUT (OMS); la SEGURETAT DEL PACIENT és la reducció del risc de danys innecessaris relacionats amb l’atenció sanitària; i des d’aquest espai volem compartir amb tots vosaltres com contribuïm des de la RUMED en la seguretat de la persona atesa; però també en la NO seguretat. I si ens centrem en la seguretat del professional, ens plantegem si coneixem les conseqüències de la no aplicació de les mesures de seguretat i dels equips de protecció individual. Únicament coneixent els riscos i com prevenir-los, podem estar segurs.

De nou aquest espai de trobada amb la vostra assistència i participació ens ajudarà a millorar el nostre dia a dia.

Amb el fi que sigui una trobada accessible a molts professionals s’ha dissenyat amb estructura horària de sessió matí amb repetició d’aquesta mateixa a la tarda.

Objectius.

  • Identificar les pràctiques segures aplicables com a professionals de la RUMED que contribueixen a la seguretat del pacient.
  • Conèixer les principals pràctiques de no seguretat pel professional de la RUMED relacionades amb els equips de protecció individual (EPIs).
  • Aprendre dels errors.
  • Compartir experiències amb incidents relacionats amb la seguretat del pacient

Dirigit a: infermeres i infermers, tècniques i tècnics en cures auxiliars d’infermeria, i professionals relacionats i interessats en el procés d’esterilització.

Places limitades: les inscripcions es realitzaran per rigorós ordre d’inscripció i la reserva serà confirmada en rebre el pagament corresponent.

Preu:

  • 15 euros per a infermers/es col·legiades i TCAIS.
  • 30 euros per professionals no col·legiats COIB.

 

Inscripció i pagament:

Les inscripcions es realitzaran online emplenant el formulari d’inscripció. El pagament es farà directament a la plataforma web amb targeta de crèdit.

Excepció: els professionals interessats i les auxiliars d’infermeria han d’enviar un mail a jornadaesterilizacion@coib.cat i rebran indicacions de com formalitzar la inscripció i el pagament.

https://www.coib.cat/ca-es/el-col-legi/com-ens-organitzem/vocalies/infermeria-de-cures-medicoquirurgiques/webinars-infermeria-medicoquirurgica/espai-de-trobada-esterilitzacio-2023.-seguretat-pel-pacient-pel-professional.html

NUESTROS EVENTOS

ministerio sanidad

Jornada anual de seguretat del pacient crític

geiras

GEIRAS 2023, Control de infección, PROA y PRODIM bajo el mismo paraguas: La comisión de infecciones

IV JORNADA UNIDAD DE CONTROL DE INFECCIÓN HOSPITALARIA. La enfermera de control de la infección. Una multirealidad

VI Jornadas Nacionales de Actualización en VIH

Espai de Trobada d’Esterilització 2023. Seguretat pel pacient i pel professional

“Higiene de mans: Experiencies i nous reptes”

Inmunitzacio de pacients de risc

Inmunitzacio de pacients de risc

Les perspectives infermeres i competències de la pràctica avançada, a la jornada del COIB i l’Hospital Clínic