Espai de Trobada d’Esterilització 2023. Seguretat pel pacient i pel professional

DIAS PARA EL EVENTO

00
DIAS
00
HORAS

Presentació

El Grup Expert d’Esterilització dins de la Vocalia Medicoquirúrgica del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) sempre ha mostrat preocupació per la millora de la qualitat i seguretat del reprocessament. És per aquest motiu que volem fer una reflexió monogràfica centrada en la seguretat de la persona atesa i del professional; i en especial, el compliment de les pràctiques segures a realitzar en la RUMED que impacten directament sobre persona atesa i les pràctiques a aplicar per part dels professionals per la seva pròpia seguretat.

Segons l’Organització Mundial de la SALUT (OMS); la SEGURETAT DEL PACIENT és la reducció del risc de danys innecessaris relacionats amb l’atenció sanitària; i des d’aquest espai volem compartir amb tots vosaltres com contribuïm des de la RUMED en la seguretat de la persona atesa; però també en la NO seguretat. I si ens centrem en la seguretat del professional, ens plantegem si coneixem les conseqüències de la no aplicació de les mesures de seguretat i dels equips de protecció individual. Únicament coneixent els riscos i com prevenir-los, podem estar segurs.

De nou aquest espai de trobada amb la vostra assistència i participació ens ajudarà a millorar el nostre dia a dia.

Amb el fi que sigui una trobada accessible a molts professionals s’ha dissenyat amb estructura horària de sessió matí amb repetició d’aquesta mateixa a la tarda.

Objectius.

  • Identificar les pràctiques segures aplicables com a professionals de la RUMED que contribueixen a la seguretat del pacient.
  • Conèixer les principals pràctiques de no seguretat pel professional de la RUMED relacionades amb els equips de protecció individual (EPIs).
  • Aprendre dels errors.
  • Compartir experiències amb incidents relacionats amb la seguretat del pacient

Dirigit a: infermeres i infermers, tècniques i tècnics en cures auxiliars d’infermeria, i professionals relacionats i interessats en el procés d’esterilització.

Places limitades: les inscripcions es realitzaran per rigorós ordre d’inscripció i la reserva serà confirmada en rebre el pagament corresponent.

Preu:

  • 15 euros per a infermers/es col·legiades i TCAIS.
  • 30 euros per professionals no col·legiats COIB.

 

Inscripció i pagament:

Les inscripcions es realitzaran online emplenant el formulari d’inscripció. El pagament es farà directament a la plataforma web amb targeta de crèdit.

Excepció: els professionals interessats i les auxiliars d’infermeria han d’enviar un mail a jornadaesterilizacion@coib.cat i rebran indicacions de com formalitzar la inscripció i el pagament.

https://www.coib.cat/ca-es/el-col-legi/com-ens-organitzem/vocalies/infermeria-de-cures-medicoquirurgiques/webinars-infermeria-medicoquirurgica/espai-de-trobada-esterilitzacio-2023.-seguretat-pel-pacient-pel-professional.html

NUESTROS EVENTOS

“Prevención y control de la infección, el paciente nuestra prioridad”

IV Jornadas Sociedad castellano-manchega medicina preventiva y salud pública

Model de gestió cap a la pràctica Avançada

VIII Congreso SOCINORTE

II Curs Resistencia Antibiótica: Nuevos antimicrobianos

X curs Novedades en Enfermedades infecciosas 2024

II Jornada de la Asociación Española de enfermería de prevención y control de infecciones (AEEPyCI)

SEIMC. XVI Curs GEIRAS d’infeccio relacionada amb l’assistencia sanitaria.