Les perspectives infermeres i competències de la pràctica avançada, a la jornada del COIB i l’Hospital Clínic

DIAS PARA EL EVENTO

00
DIAS
00
HORAS

L’objectiu és difondre la figura de la infermera de pràctica avançada (IPA) en una jornada que busca la interacció entre els assistents i fomentar així la discussió sobre la seva situació actual al sistema de salut català.

Començarem la jornada amb la benvinguda de la mà de Glòria Jodar Solà, directora de l’Àrea de coneixement i desenvolupament professional del COIB, i de Gemma Martínez Estalell, directora d’Infermeria de l’Hospital Clínic.

La jornada està formada per quatre taules. La primera taula Ferides: De l’assistència al rol avançat (casos clínics), que estarà composada per Clara Maso Albareda, infermera de la Unitat Clínica de Ferides de l’Hospital Universitari de Vic, que ens parlarà sobre la infermera assistencial; Lucia Mucientes Marcilla, infermera assistencial i infermera especialista en familiar i comunitària, que ens parlarà sobre la infermera referent; i per Marta Ferrer Sola, cap de la unitat funcional de ferides complexes del Consorci Hospitalari de Vic i Fundació Hospital Santa Creu de Vic, que ens parlarà sobre les IPA. La taula estarà moderada per Sonia Riera Manzano, infermera de pràctica avançada de ferides de l’Hospital Clínic (Seu Plató), i per M. Carmen Blasco García, infermera clínica de lesions per pressió i ferides complexa de l’Hospital Germans Trias i Pujol.

La segona taula: Rols avançats vs IPAS comptarà amb Carme Beltrán Vilagrasa, infermera de l’Hospital de Sant Pau, que ens parlarà sobre la infermera referent d’acompanyament al Dol; Mª José Medina Gómez, infermera de l’Hospital Sagrat Cor, que tractarà de la infermera referent en dolor; Conxi Serrano, infermera de l’Hospital Moisés Broggi, exposarà com és la infermera clínica en un àrea de pacient crònic complex; i a Carmen Yoldi Vergara, infermera de l’Hospital Sant Joan de Déu, que tractarà IPA Diabetis. Aquesta taula serà moderada per Ana Belén Martínez, infermera especialista en Salut Mental i addiccions. Programa Alcohol. Hospital Universitari de Bellvitge.

La tercera taula debat: Visió internacional del rol: IPAS pel món, en aquesta taula es debatrà la figura de la IPA en diferents països. Per exposar què es fa a Regne Unit comptarem amb Ivan Cabau Solé, Advanced Nurse Pactricioner, nurse partner, Durham Rd Medical Group NHS Lothian a Edimburg, i amb Patricia Velázquez Ruta, surgical care practicioner MSc & independent Nurse Prescriber, MSC. Willian Harvey Hospital, a Ashford, i a Suïssa, ens ho explicarà Sonja Beckmann, clinical Nurse Scientist & APN, University Hospital of Zurich and Scientific Collaborator, University of Basel a Zurich. La taula serà moderada per Adela Zabalegui Yarnoz, sotsdirectora de recerca i docència de l’àrea infermera de l’Hospital Clínic i membre de l’IPACAT.

La darrera taula debat: Futur de la pràctica avançada, comptarà amb Eva López Benaiges, IPA en pretrasplantament hepàtic de l’Hospital Clínic, Lis Vidal Valdívia, IPA d’hepatologia i transplantament infantil de la Vall d’Hebron, Ana Rodríguez Ortega, coordinadora de Coneixement d’Infermeres de Pràctica Avançada ICO, Álvaro Clemente Vivancos, cap d’Infermeres de pràctica avançada de l’Hospital del Mar Barcelona, i Gemma Martínez Estalella, directora d’Infermeria de l’Hospital Clínic. Aquesta taula serà moderada per Rosa Bayot i Escardívol, responsable d’exercici professional, Àrea de coneixement i desenvolupament professional del COIB.

La cloenda de la jornada anirà a càrrec de Miguel Ángel Jiménez Lajara, vocal d’Infermeria medicoquirúrgica del COIB, i de Rodrigo García Prieto, gestor de projectes transversals de l’Hospital Clínic Barcelona.

https://www.coib.cat/ca-es/actualitat/noticies-del-col-legi/les-perspectives-infermeres-competencies-de-la-practica-avancada-la-jornada-del-coib-hospital-clinic.htmll

NUESTROS EVENTOS

“Prevención y control de la infección, el paciente nuestra prioridad”

IV Jornadas Sociedad castellano-manchega medicina preventiva y salud pública

Model de gestió cap a la pràctica Avançada

VIII Congreso SOCINORTE

II Curs Resistencia Antibiótica: Nuevos antimicrobianos

X curs Novedades en Enfermedades infecciosas 2024

II Jornada de la Asociación Española de enfermería de prevención y control de infecciones (AEEPyCI)

SEIMC. XVI Curs GEIRAS d’infeccio relacionada amb l’assistencia sanitaria.